Kunta-alalla todennäköisesti lisää lakkoja 12.-13.4.2022

Antti Aarnio (antti.aarnio a ria.fi), 11.4.2022

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset päättyivät helmikuun lopussa 2022 eikä uusia sopimuksia ole solmittu.

Kuopion ja Tampereen kaupunkien palveluksessa olevat ovat lakossa 12.-13.4.2022 (aamun 11.2. tilanteen mukaan). 

RIAn jäsenet kuntasektorilla kuuluvat JUKOn (Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön) edunvalvonnan piiriin. RIA on Tekniikka ja Terveys KTN ry:n jäsen, joka puolestaan on yksi JUKOn jäsenjärjestöistä. JUKOn tekemät päätökset neuvottelutoimintaan koskevat siis myös kuntasektorin rialaisia. 

Työtaistelutoimenpiteet ovat laillinen, ja jokaisen lakon piiriin kuuluvan RIA:n jäsenen on osallistuttava siihen. Työntekijä ei saa työskennellä lakon aikana. Työnantaja ei maksa palkkaa lakon ajalta. Työhön palataan normaalisti lakon jälkeen. Lakkoon osallistuu laajasti kunta-alan jukolaisia ja STTK sekä Akavan liittoja. 

Lisätietoja RIAssa: Edunvalvontapäällikkö Antti Aarnio, antti.aarnio a ria.fi , 0400-381 634

Kunta-alan lakkovaroitukset

Lakko koskee kaikkia kunta-alan sopimuksia: kunta-alan yleistä työ- ja virkaehtosopimusta, sote-sopimusta, opettajien, lääkäreiden ja tekniikan sopimuksia.

Jukolainen luottamusmies neuvoo paikallisesti. 

Kuopio ja Tampere: 12.–13. huhtikuuta

Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kauniainen: 19.–25. huhtikuuta

(HUOM: RIAn jäsenistä mahdolliseen lakkoon osallistuvat Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa ainoastaan KVTES-työehtosopimuksen piirissä olevat työntekijät ja Vantaalla ainoastaan KVTES- ja TS-työehtosopimuksen piirissä olevat työntekijät.)

Seuraa neuvotteluiden etenemistä

JUKOn nettisivut

Näin haet lakkoavustusta

RIAn hallitus on päättänyt maksaa lakossa oleville lakkoavustusta.  Lakkoavustus (100 € per päivä) maksetaan jälkikäteen lakossa olleille.

Hae lakkoavustusta tästä

Jos työskentelet Espoon, Helsingin, Kauniaisten tai Vantaan kaupunkien palveluksessa,  ilmoita yhteystietosi alla olevan linkin kautta. Jäsenrekisterimme työnantajatiedot eivät välttämättä ole ajan tasalla.

ILMOITA YHTEYSTIETOSI