Liity jäseneksi

RIA tarjoaa monipuoliset ja kilpailukykyiset jäsenedut ja -palvelut jäsenilleen. Etuja ovat muun muassa kattava vakuutusturva, lakimiesten palvelut, työsuhteeseen liittyvä neuvonta ja laaja valikoima rakennusalan ammattilehtiä. Palvelemme sinua nopeasti kaikissa työelämän kysymyksissä olipa kyse uuden työpaikan työsopimuksista, palkoista tai vaikka maksamattomista korvauksista.

RIA-liiton jäsenyys ei automaattisesti sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä. Tarkista tästä linkistä, kuulutko myös KOKO-kassaan. Jos et vielä kuulu työttömyyskassaan, siihen kannattaa liittyä heti. Vain kassan jäsenenä olet oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Annamme mielellämme lisätietoja asiasta - lähetä kysymyksesi osoitteeseen toimisto a ria.fi.

318 VUOSI
RIAn jäsenmaksu
Vuosimaksu
63 VUOSI
Työttömyyskassa
Edellyttää työssäoloa
0 - 23 VUOSI
Paikallisyhdistysmaksu
Vaihtelee jäsenyhdistyksittäin
381 VUOSI
Verovähennyskelpoinen

RIAn ja sen jäsenyhdistysten jäsenmaksut vuonna 2023

Vertaa jäsenmaksua muiden liittojen jäsenmaksuihin, jotka usein ovat prosenttipohjaisia ja sidottuja veronalaiseen palkkatuloon. RIAn kilpailukykyinen jäsenmaksu on  vuosimaksu. Työttömyyskassamaksu on vapaaehtoinen, mutta RIA suosittelee liittymistä korkeasti koulutettujen KOKO-kassaan. 

RIAn jäsenmaksut euroa:

Opiskelijajäsen
Uusjäsen 1 (valmistumisen jälkeinen vuosi) 73 
Uusjäsen 2 (valmistumisen jälkeinen 2. vuosi) 186 
Varsinainen jäsen 1. erässä 318 
Varsinainen jäsen 2. erässä (eräpäivät helmi- ja elokuussa) 348 
Puolisomaksu ja alennettu liittomaksu 174 
Kantajäsenmaksu  273 
Seniorjäsenmaksu 120 

KOKO-kassan maksu (vuosimaksu) 

     

63

 

Paikallisyhdistysten jäsenmaksut euroa:

       
Helsingin RIA        15
Hämeenlinnan seudun RIA        10 
Kaakon RIA         8
Keski-Suomen RIA        23,70
Lahden RIA       12
Oulun RIA        15 
Rovaniemen RIA        12
Satakunnan RIA (varsinaisilta jäseniltä)        10
Tampereen RIA        17 
       
RAT         60 

Muilla viidellä paikallisyhdistyksellä (Etelä-Pohjanmaan RIA, Merenkurkun RIA, Pohjois-Karjalan RIA, Pohjois-Savon RIA, Turun RIA) ei ole omaa jäsenyhdistysmaksua. Liity alla olevasta "Liity jäseneksi" -linkistä RIAan.

HUOM! Voit liittyä KOKO-kassaan, jos työskentelet työ- tai virkasuhteessa ja palkastasi peritään Suomessa työeläke-, sosiaaliturva- ja työttömyysvakuutusmaksut sekä ennakkopidätys.
Jos olet yrittäjä, et voi liittyä KOKO-kassaan. Huomioithan, että jos omistat työnantajayrityksestäsi osuuden, saatat olla työttömyysturvalain mukainen yrittäjä, vaikka palkastasi maksettaisiinkin palkansaajan TyEL-maksu. Katso tarkempi yrittäjämääritelmä KOKO-kassan verkkosivuilta kokokassa.fi/yrittajan-maaritelma-tyottomyysturvassa/ tai tarkista tilanteesi jäsenpalveluneuvojaltamme sähköpostitse riitta.rapp a ria.fi.

Jos olet jo RIA-liiton jäsen ja haluat päivittää tietojasi tai liittyä esimerkiksi KOKO työttömyyskassaan,
niin tee se TÄSTÄ LINKISTÄ Käyttäjätunnus on jäsennumerosi (5 tai 6 numeroa). Se löytyy sähköisestä jäsenkortista RIA Appista nimesi alapuolelta tai Rakennuslehden osoitekentästä: RIA010234 Matti Meikäläinen.

 

Liity jäseneksi

Liity opiskelijajäseneksi
0 VUOSI
RIA jäsenmaksu
Opiskelijajäsenyys on maksuton
63 VUOSI
Työttömyyskassa
Voit liittyä työttömyyskassaan jos olet töissä
63 VUOSI
Kerrytät työssäoloehtoa jo opiskeluaikana

Opiskelijajäsenyys kannattaa

Liittymällä RIAn opiskelijajäseneksi saat kaikki jäsenedut jo opiskeluaikana. Jäsenyys on opiskelijalle maksuton. RIA on erityisesti rakennusalan opiskelijoiden liitto. Emme ole "yleisliitto" vaan toimintamme ydin on rakentajien yhteiskunnallisen ja ammatillisen  arvostuksen kohottaminen ja työnsaantimahdollisuuksien sekä työskentelyedellytysten parantaminen. Verkostoitumalla rialaisten kanssa tapaat ihmisiä eri yrityksistä ja voit luoda uusia uramahdollisuuksia jo opiskeluaikana. RIAlla on vahvat kontaktit työelämään.

Suosittelemme liittymään myös työttömyyskassaan, jolloin kartutat opiskeluaikana työttömyyskassan  työssäoloehtoa. Näin varmistat sen, että jos et heti valmistumisen jälkeen saisi töitä, pääset heti ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin. Kassaan liittyessä sinun tulee olla töissä (esimerkiksi kesätöissä). Liity alla olevasta linkistä RIAan ja/tai KOKO-kassaan.

Jos olet jo RIAn opiskelijajäsen ja haluat päivittää tai täydentää tietojasi esimerkiksi liittymällä työttömyyskassaan niin tee se Päivitä tietosi -linkistä (käyttäjätunnus on jäsennumerosi, joka löytyy sähköisestä jäsenkortistasi RIA Appista nimesi alapuolelta tai Rakennuslehden osoitekentästä: RIA010234 Matti Meikäläinen.

Liity jäseneksi

Päivitä jäsentietosi tai liity KOKO-työttömyyskassaan

Alla olevasta linkistä voit tarkistaa ja päivittää muuttuneet yhteystietosi sekä työpaikkaasi liittyvät tiedot.
Paina "Päivitä tietosi" -linkkiä myös, jos olet jo RIAn jäsen ja haluat täydentää jäsenyyttä liittymällä myös työttömyyskassaan. Huom! Olet oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan vain, jos kuulut työttömyyskassaan. Liittymiseen  tarvitset jäsennumerosi (käyttäjätunnus on jäsennumerosi, joka löytyy sähköisestä jäsenkortistasi RIA Appista nimesi alapuolelta tai Rakennuslehden osoitekentästä: RIA010234 Matti Meikäläinen. Lisätietoja RIA-liitosta puh. 040 450 9788. 

Ota yhteyttä liittoon jos haluat lisätietoja jäsenrekisteristä ja sen ylläpidosta: toimisto a ria.fi tai puh. 040 450 9788. RIA-liitto välittää muuttuneet tiedot myös Rakennuslehteen, RIA-lehteen, Teräsrakenne-lehteen ja Betoni-lehteen. Puu-lehteen muuttunut osoite on ilmoitettava itse osoitteessa www.puuinfo.fi

Liitosta eroaminen

Liitosta eroaminen tulee tehdä kirjallisesti joko sähköpostitse osoitteeseen toimisto a ria.fi tai postitse osoitteella   RIA ry, PL 357, 00121 Helsinki.

Muistathan, ettet voi RIAn kautta olla pelkästään KOKO-työttömyyskassan jäsen. Erottuasi RIA-liitosta voit siirtyä työttömyyskassan suorajäseneksi, jos haluat pysyä kassan jäsenenä.

Liiton sääntöjen mukaan liitto ei palauta eron yhteydessä siihen asti maksettuja jäsenmaksuja. Poikkeuksen tekee KOKO-työttömyyskassan maksu, joka palautetaan eron jälkeiseltä ajalta.

Lisätietoja: puh. 040 450 9788


Päivitä tietosi