YTN aloittaa painostustoimet suunnittelualalla

Kimmo Sandberg (kimmo.sandberg a ria.fi), 6.12.2021

Ylemmät Toimihenkilöt YTN vauhdittaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa käytäviä neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta julistamalla suunnittelu- ja konsulttialalle ”venymiskiellon” alkamaan lauantaina 4.12.

Venymiskielto tarkoittaa ylityökieltoa, kieltoa matkustaa vapaa-ajalla työasioissa sekä kieltoa kerryttää liukumasaldoa. Venymiskielto on voimassa toistaiseksi.

Suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelee noin 22 000 ylempää toimihenkilöä.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa toteaa, että työehtosopimusneuvottelut jumittuivat, koska työnantajapuoli pitää sinnikkäästi kiinni palkankorotusmallista, jossa ei olisi lainkaan yleiskorotusta.

Oksa painottaa kaikille tulevan yleiskorotuksen merkitystä jäsenkunnan ostovoiman turvaajana. Hänen mukaansa työnantajan esitys merkitsee osalle ylemmistä toimihenkilöistä käytännössä palkan alennusta.

Alan sopimusalavastaava Tuula Aaltola sanoo, että työehtosopimukseen sisältyvä yleiskorotus on alan jäsenille erittäin tärkeä.

– Tiedämme, että jäsenet ovat valmiita puolustamaan yleiskorotusta myös painostustoimin. Ilman painostustoimia asia ei näytä etenevän, hän toteaa.

– Toivottavasti voimme palata takaisin neuvottelupöytään pian ja jatkaa palkkaratkaisusta sopimista yleiskorotuksen pohjalta, Aaltola toivoo.

Lisätiedot:

Petteri Oksa, neuvottelupäällikkö
p. 040 577 0644

Tuula Aaltola, sopimusalavastaava
p. 040 725 5817

Antti Aarnio, RIAn edunvalvontapäällikkö
p. 0400 381 634
antti.aarnio a ria.fi