Julkisivuremontti 2021 -kilpailu

Tuula Napola (tuula.napola a ria.fi), 16.6.2021

Julkisivuyhdistyksen ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA Ry:n perinteinen Julkisivuremonttikilpailu on käynnissä.

Kilpailuun voivat osallistua asunto-osakeyhtiöt ja pääosin asuinkäytössä olevat kiinteistöosakeyhtiöt, joissa on toteutettu onnistunut ja laadukas julkisivuremontti.
Kilpailussa kiinnitetään huomiota arkkitehtuurin ja teknisten ratkaisujen lisäksi hankkeen kokonaisuuteen  - päätöksentekoprosessiin, hanke- ja toteutussuunnitteluun, kustannusten hallittavuuteen, aikataulussa pysymiseen, asukastiedottamiseen ja urakanaikaiseen viestintään sekä energiansäästötavoitteiden huomioimiseen.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Messukeskuksen kanssa. Palkittavat julkistetaan 6.- 7.10.2021 pidettävän Kiinteistö 2021 –messutapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa.

Miten ehdokkaaksi?
Ehdotuksia palkitsemisen arvoisista julkisivuremonteista voivat tehdä hallituksen puheenjohtajat, kiinteistönomistajat ja heidän edustajansa (esim. kiinteistöpäälliköt, vuokrataloyhtiöiden edustajat jne) isännöitsijät, suunnittelijat, urakoitsijat ja materiaalitoimittajat. 
Julkisivuremontti on valmistunut vuonna 2019 tai 2020 tai se vastaanotetaan vuoden 2021 elokuuhun mennessä. Aikaisemmin kilpailuun osallistuneita kohteita ei hyväksytä ehdokkaiksi.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Julkisivuyhdistyksen edustajina:
Toni Pakkala, Julkisivuyhdistyksen puheenjohtaja, TkT, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto Rakenteiden korjaamisen ja elinkaaritekniikan tutkimusryhmä
Tomi Hautakangas, toimitusjohtaja, ARK:sto Ky 
Maritta Koivisto, päätoimittaja, arkkitehti SAFA, Rakennustuoteteollisuus ry
Riina Takala-Karppanen, Julkisivuyhdistyksen sihteeri, toimittaja, Viestintäpalvelu Kahvimaa Oy sekä
Arto Krootila, DI, Consitor Oy, AKHA Ry 
Mia Koro-Kanerva, toimitusjohtaja, Isännöintiliitto
Jari Virta, TkT, rakennustekninen kehityspäällikkö,  Kiinteistöliitto Uusimaa

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä pyydetyt tiedot lomakkeisiin, jotka löytyvät Julkisivuyhdistyksen kotisivuilta sekä toimittamalla kuvamateriaalia.

Ehdotukset on toimitettava 27.8.2021 mennessä
info a julkisivuyhdistys.fi

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, jolloin palkittiin turkulaisen As Oy Raskintornien julkisivuremontti. Edellisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2019, jolloin sen voitti helsinkiläisen Asunto Oy Puistonportti Bostads Ab:n julkisivuremontti. Nyt kilpailu järjestetään kahdeksannen kerran.

Lisätietoja: Riina Takala-Karppanen puh. +358 40 502 1769 tai sihteeri a julkisivuyhdistys.fi