Valon kaupunki Jyväskylä tarjoilee Valoiloa uusilla asuinalueille

Kimmo Sandberg (kimmo.sandberg a ria.fi), 17.12.2020

Valon kaupungin marraskuun lopulla julkistama Valoilo -konsepti on tarjoillut kaupungissa liikkujille nähtäväksi joukon väliaikaisia valoteoksia.

Väliaikaiset valoinstallaatiot ovat vetäneet puoleensa mukavasti ihmisiä. Liiallinen tungos on vältetty ja turvavälien pitäminen on onnistunut hyvin. Muun muassa Kirkkopuiston Jouluvalomaasta on näkynyt runsaasti kuvia eri sosiaalisen median kanavissa.  

Nyt Valoiloa-konseptissa on vuorossa pienimuotoisia ympäristövalaistuksia eri puolilla kaupunkia. Ympäristövalaistukset ovat nähtävillä jokaisessa kohteessa vain yhden illan ajan, alkaen hämärästä noin klo 21 asti. 

Toteutettavat ympäristövalaistukset sijaitsevat alueilla, joilla on helppo vierailla nauttimassa valaistuksesta turvallisesti ja turvavälit huomioiden.

reimari valaistus2020 valonkaupunki-jh

Reimari puolestaan on vastavalmistunut, näyttävä asuin- ja liikekiinteistö paraatipaikalla Kirkkopuiston kulmalla. Kohteen omistaa Järvi-Suomen Asunnot oy. Sen arkkitehtisuunnittelun toteutti Arkkitehtipalvelu Oy. Valaistuksessa haluttiin korostaa kulmauksen erikoisia pykäliä ja muotoja sekä rikkoa tähtitaivasmaisella pistevalaistuksella tummahkoa parvekeosuutta. Valaistuksen väriä, valotehoa ja eri teemoja on myös tässä kohteessa mahdollisuus vaihtaa. Tämänkin toteutuksen on suunnitellut Elisa Hillgen. Asennustyöt toteutti Suomen Talotekniikka Oy, sähkösuunnittelun Toni Salminen, Elexent Oy.