RIAn liittohallituksen 26.9 pidetyn kokouksen kuulumisia

Antti Aarnio (antti.aarnio a ria.fi), 28.9.2020

Liitohallituksen kokous oli tarkoitus pitää SyysRIAn yhteydessä Jyväskylässä 26.9, mutta tapahtuman peruunnuttua, hallitus piti etäkokouksen. 

-       Kokouksen alussa hallitus kävi lävitse KOKO- työttömyyskassan rialaisia koskevia tilastoja, rialaisilla työttömyysaste on yhä matala. Merkkejä on kuitenkin ilmassa, että työttömyys myös rakennusalalla on hieman kasvamassa. 

-       Hallitus sai tiedoksi RIA/RKL yrittäjäpäivän tilannekatsauksen. Järjestöjen yhteinen puolenpäivän seminaari järjestetään Helsingin musiikkitalossa 23.10. Tilaisuus on ilmainen rialaisille ja sitä voi seurata myös netin kautta. Lisätietoja RIAn nettisivuilta.                                                                                                      

-       Hallitus keskusteli RIAn visio 2030-hankkeen tilanteesta. Jäsenyhdistysten edustajat olivat käyneet keskustelua jäsenyhdistyksille osoitetun kyselyn tuloksista syyskuussa RIAmajoilla.  Visiotyöryhmä, puheenjohtajaa vpj Tommi Luukkosen johdolla viimeistelee visiota lähiaikoina. RIAn liittokokous käsittelee visiota liittokokouksessa marraskuussa 2020. 

-       RIAssa on nyt uusi yhdistys, Kaakon RIA ry. Kaakkois-Suomen alueella toimivat RIAn jäsenyhdistykset ovat valmistelleet keväästä lähtien uuden Kaakon RIAn ry:n perustamista. Sen jäsenistö tulee koostumaan Pohjois- ja Etelä-Kymen RIAn, Etelä-Savon RIAn ja Etelä-Karjalan RIAn vanhoista jäsenistä.  Uuden yhdistyksen perustamiskokous oli 15.9. ja Kaakon RIA ry aloittaa toimintansa vuoden vaihteessa. Hallitus merkitsi tiedoksi Kaakon RIAn perustamisen ja säännöt, ja hyväksyi Kaakon RIA ry liiton jäsenyhdistykseksi. 

-       Hallitus kävi lävitse opiskelijatoiminnan aloitusta syksyn 2020 osalta. Koronatilanne hankaloittaa fyysisten tapahtumien järjestämistä ja lähes kaikki RIAn esittelyt hoidetaan etäyhteyden kautta. Opiskelija-asiantuntija Aleksi Nenonen esitteli toimintaa hallitukselle. 

-       Liittohallitus hyväksyi liiton toimiston valmistelevat RIAn koulutuspoliittisen ohjelman sekä RIAn yhdenvertaisuusohjelman. Ohjelmista tiedotetaan jäsenyhdistyksille ja jäsenistölle syksyn mittaan. 

-       RIAn liittokokous pidetään 21.11 ja hallitus päätti esittää liittokokoukselle mm. edellisen vuoden tilinpäätöksen, liiton vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja jäsenmaksujen hyväksymistä. 

RIAn liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran la 6.11.