Valtion neuvotteluissa palkansaajien tavoitteena nopea ratkaisu

Kimmo Sandberg (kimmo.sandberg a ria.fi), 18.3.2020

Valtion neuvottelut jatkuivat tänään 17. maaliskuuta. Tapaamisessa pääsopijajärjestöt esittivät valtiotyönantajalle oman näkemyksensä sopimuksen kokonaisratkaisuksi.

Pääsopijoiden yhteisenä tavoitteena on saada sopimusratkaisu aikaan nopeutetussa aikataulussa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan takia.
– Yhteiskunnan elintärkeissä toiminnoissa työskentelevän valtion henkilöstön sopimusratkaisu olisi tärkeä saada aikaan mahdollisimman nopeasti, korostaa neuvottelupäällikkö Markku Nieminen.
Valmiuslain perusteella valtio tulee antamaan ohjeistusta koskien virkamiesten velvollisuuksia poikkeusoloissa. Viestimme näistä, kun olemme saaneet tiedoksemme valtion esitykset ja päätökset.
Valtion neuvotteluja jatketaan perjantaina 20.3, jolloin valtiotyönantajan on määrä antaa oma näkemyksensä sopimusratkaisuksi.
JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).
Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.
Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.
JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.
Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.
Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.
Lue myös:

Valtion neuvotteluissa päästiin puhumaan kikystä