Lakkoavustus haettavissa

Kimmo Sandberg (kimmo.sandberg a ria.fi), 3.1.2020

Lakkoavustus on YTN:n maksama korvaus lakon takia ansiotuloa vaille jääneille jäsenille. Myös RIAn jäsenet hakevat lakkoavustuksen YTN:n kautta. Merkitse hakemuksen kohtaan "Muu liitto": RIA.

Sitä voi saada henkilö, joka on liittynyt YTN-liiton jäseneksi ennen lakon alkamista.
Lakkoavustus maksetaan työvuorojen mukaisilta työpäiviltä.

Lakkoavustuksen määrä on 70 euroa/lakkopäivä miinus verot, käytännössä 51,10 euroa päivä. YTN pidättää verot ja ilmoittaa verottajalle suorasiirtona lakkoavustukset. Huoltovelvollisuus ei vaikuta lakkoavustuksen määrään.

Opiskelijajäsenille lakkoavustukset maksetaan kunkin liiton tekemän linjauksen mukaisesti. Asiaa voi kysyä omasta YTN-liitosta. Rialaiset jäsenet voivat kysyä linjauksia RIAsta.

Lakkoavustusta haetaan YTN:ltä sähköisellä lomakkeella, jonne pääset täältä. Linkki vie Telian sivulle. Tunnistautuminen tapahtuu joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lakkoavustukset maksetaan lakon päättymisen jälkeen tammikuussa, kun jäsenyydet ja henkilön lakossaolopäivät on tarkastettu. Myös toimihenkilö- ja työntekijätyöehtosopimusten lakkojen piiriin kuuluvat voivat hakea lakkoavustusta YTN:n järjestelmän kautta.

Jos lakkoavustuksen hakemisen kanssa on ongelmia, neuvoa voi kysyä:

  • omalta luottamusmieheltä
  • YTN:n päivystyspuhelimesta 040 352 3671 (ma-su klo 8-18)
  • tai lähettämällä sähköpostia lakko a ytn.fi
  • rialaiset sähköpostilla riitta.rapp a ria.fi
  • rialaiset puhelimesta 040 450 9788 (ma-su klo 9-15)