Terveiset Kesä-RIAsta!

Tanja Määttänen (tanja.maattanen a ria.fi), 12.6.2024

Tänä vuonna Kesä-RIA järjestettiin Turussa, Kakolanmäen ja Aurajoen upeissa maisemissa.

Vuosien odottamisen jälkeen saimme vihdoinkin järjestää Kesä-RIAn Suomen Turussa. Tapahtuman painopiste oli keskusta-alueen historiassa ja tulevaisuudessa sekä erityisesti Kakolanmäen kehityksessä, missä valtaosa osallistujista majoittui ja iltajuhlatkin pidettiin.

Perjantaina liittohallituksen edustajat kokoustivat, samalla kun muiden osallistujien oli mahdollista yhdessä nauttia kallioon louhitusta Kakola Span uniikista tunnelmasta. Viikonlopun virallisille etkoille siirryimme Kakolan Panimoon, jossa pääsimme nauttimaan muun muassa erilaisista hanavirvokkeista ja railakkaasta tunnelmasta.

Lauantaiaamu käynnistettiin hotellin aulassa jakamalla osallistujille Finnfoam-tapahtumakassit, jotka sisälsivät esimerkiksi yhteistyökumppaneidemme tarjoamia virvokkeita ja pikkumakeaa kotiin viemisiksi. Tämän jälkeen nousimme bussin kyytiin, jossa kansanedustaja Ville Valkonen avasi päivän virallisen ohjelman ja toimi samalla matkaoppaana kiertoajelun yhteydessä.

Bussi vei meidät lopulta Vähätorin laidalle, jossa sijaitsee Hiljaisuuden kappeli. Siellä aluksi kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen esitteli visioita Turun keskustan ja Aurajokisuun tulevaisuudesta. Arkkitehti Benito Gasagrande jatkoi kertoen mielenkiintoisesta historiasta kappeliin ja lähiympäristöön liittyen. Luennon päätteeksi pääsimme vielä kiertelemään ravintola Tårgetin kellareihin, Piazzalle sekä Gasagranden talon eri kerroksiin, joka sisälsikin enemmän historiallisia tapahtumia ja tarinoita, kuin osasimme ehkä kuvitellakaan.

Historiakatsauksen jälkeen reippailimme lounastamaan Panimoravintola Kouluun ennen kuin siirryimme jokiristeilylle ihastelemaan Aurajoen ympäristöä. Suorastaan komediallisia piirteitä omannut nuori risteilyopas kertoi rempseästi faktoja ja anekdootteja jokivarren arkkitehtuuriin liittyen ja jos hän ei jostain asiasta tiennyt, niin hän kehotti tarkistamaan faktat Googlesta. Risteilyn aikana yhteistyökumppanimme Hartela Länsi-Suomi ja Original Energy Finland kertoivat yritystensä taustoista ja tulevaisuuden näkymistä.

Tämän jälkeen oli hieman vapaa-aikaa, ennen kuin päivä huipentui juhlaillalliselle Hotel Kakolan Paviljonkitilassa. Huhu kertoi, että juhlaillallinen oli katettu meille kertaalleen jo perjantaina, mutta emme antaneet sen häiritä rentoa ja iloista tunnelmaa juhlakansan kesken. Juhlapuheiden jälkeen jaettiin muutamia tunnustuksia aktiivisuudesta liiton ja yhdistystoiminnan eteen ja arvottiin palkintoja tapahtumaosallistujien kesken.

Pääpalkintona RIA-väritteinen ja Salli Salamanteri -nimellä kulkeva uimapatja löysi uuden kodin ja voittaja näytti olevan suuresti ilahtunut tästä onnekkaasta sattumasta. Lopuksi DJ tanssitti meitä vielä hetken, ennen kuin bussi kyyditsi meidät vielä jatkoille keskustaan Bar Fredrikin tunnelmalliseen loungetilaan ja pyörähtämään kellarin tanssilattialle karaokebaarin kautta.

Sunnuntaina päästiin vielä kuulemaan Kakolan vankilan historiasta ennen banderollin luovuttamista seuraavalle KesäRIAn pitäjälle.

Turun RIAn järjestelytoimikunnan puolesta haluan vielä isosti kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita ihmisiä ja sen mahdollistaneita yhteistyökumppaneita. Oli ikimuistoinen viikonloppu ja toivon, että kaikki viihtyivät.

Raikko Kavisto
Puheenjohtaja, Turun RIA ryIMG 2974