RIAn liittohallituksen kokouksen satoa

Antti Aarnio (antti.aarnio a ria.fi), 17.4.2024

Kokous pidettiin Tallinnassa 13.4.2024.

RIAn liittohallituksen kokouksessa kuultiin toimitusjohtaja Kirsi Mettälän ajankohtaiskatsaus rakennusalan yleistilanteesta, FISE Oy:n varautumisesta 1.1.2025 voimaan tulevan rakentamislain edellyttämien pätevyyksien  hallinnointiin sekä liiton toimiston asioista.

Lisäksi hallitus sai katsauksen opiskelijatoiminnan tilanteesta. Nykyisessä opiskelijatoimikunnassa on yhdeksän jäsentä, puheenjohtajana toimii Alisa Pääkkönen Metropolia AMK:sta. Tulevana syksynä RIAlla aloittaa yhteensä kuusi kampuskoordinaattoria eri puolilla Suomea. Heidän tehtävänään on jäsenhankinta sekä liiton opiskelijatapahtumien koordinointi yhteistyössä oppilaitosten ja jäsenyhdistysten kanssa.

Hallitukselle esiteltiin myös rakennusarkkitehdeille toteutetun kyselyn tuloksia. Vastauksista käy ilmi, että rialaisten rakennusarkkitehtien kiinnostus jatko-opintoja, erityisesti rakennusarkkitehti (YAMK) -tutkintoa kohtaan on suurta. Lue lisää kyselyn tuloksista täältä.

Hallitus hyväksyi liiton toimintakertomuksen vuodelta 2023 ja esittää sitä liittokokoukselle tiedoksi merkittäväksi. Samoin toimittiin tilinpäätöksen osalta. Liittokokous käsittelee nämä asiat sääntömääräisessä kokouksessa lauantaina 23.11.2024.

Liittohallitus käsitteli jäsenyhdistysten toimittamat palkitsemisesitykset ja teki palkitsemisista päätöksiä. Liiton palkitsemisjärjestelmä koostuu ansiomitaleista, plaketeista ja pöytästandaarista. Palkittavat julkaistaan myöhemmin.