RIA & RKL: Kohti yhteisiä tavoitteita

Antti Aarnio (antti.aarnio a ria.fi), 17.4.2024

RIAn ja RKL:n liittohallitukset pitivät yhteiskokouksen RKL:n jäsenristeilyn yhteydessä 12.4.2024.

Yhteisen kokouksen aluksi puheenjohtajat Tommi Luukkonen ja Jukka Lintunen kertoivat yhteistyön alkuvaiheista sekä korostivat yhteistyön kasvavaa merkitystä tulevaisuuden järjestökentässä. Toimitusjohtajat Maria-Elena Ehrnrooth ja Kirsi Mettälä esittelivät liittojen ydintoiminnot sekä kertoivat viime vuosien aikana tehdystä yhteistyöstä ja toteutetuista toimenpiteistä opiskelijatoiminnan, viestinnän, yhteiskunnallisen vaikuttamisen, koulutusten ja yhteisten tilaisuuksien osalta. Yhteistyö on tiivistynyt viime vuosien aikana ja myös useat paikallisyhdistykset järjestävät yhteisiä tilaisuuksia sekä koulutusta alueillaan. 

Liittohallitusten edustajien yhteinen näkemys oli, että yhteistyötä tulee jatkaa ja lisätä toiminnan eri osa-alueilla. Rakentamisen ammatti-identiteetti on vahva kummassakin liitossa ja sitä halutaan vaalia ja korostaa entisestään tulevaisuudessa.