Katso uusi esitteemme

Tanja Määttänen (tanja.maattanen a ria.fi), 10.1.2024

Rakennusalan matalapaineen aikana ammattiliittoon ja työttömyyskassaan kuuluminen on tärkeämpää kuin koskaan. Päivitimme esitteemme, jossa kerromme jäsenyyden monista hyödyistä.

Rakentamisen suhdanne on ollut alavireinen jo pidemmän aikaa, mutta pudotus jopa 90-luvun laman tasolle on ollut ennakoitua rajumpi. Alan toimintakuntoa hiertää myös se, että kuluttajien ja yritysten luottamus talouteen on huomattavan alhaalla samaan aikaan kun korot ja kustannukset ovat ylhäällä. Kun asuntokauppa ei käy, asuntorakentamisessakaan ei luonnollisesti uusia aloituksia nähdä.

Tilanne näkyy väistämättä epävarmuutena alan työmarkkinoilla. Lomautusten ja irtisanomisien määrä on kasvussa. Muutosneuvotteluita tuotannollisista ja taloudellisista syistä käydään monissa yrityksissä. Alan liiketoiminnan logiikka ja syklisyys takaavat kuitenkin sen, että suhdannekuoppaan ei jäädä pysyvästi – siellä on siitä huolimatta sinniteltävä vielä tovi.

Me RIAssa autamme jäseniämme monissa ongelmatilanteissa, joita vallitseva suhdannetilanne tuo tullessaan. Avun tarve näkyy meillä jatkuvasti kasvavana yhteydenottojen määränä. Edunvalvontapäälliköllemme tulleiden kysymysten määrä kasvoi vuonna 2023 peräti 60 prosentilla edellisestä vuodesta. Niin ikään KOKO-kassasta ansiopäivärahaa saavien rialaisten osuus oli nousussa lähes koko viime vuoden ajan.

Näin ollen liiton ja kassan jäsenyydestä kannattaa pitää kiinni etenkin juuri nyt, kun ala on turbulenssien kourissa. Tiesithän, että voit vähentää jäsenmaksusi verotuksessa?

Tämän kaiken keskellä et jää yksin – meidän työmme on auttaa juuri sinua! Mikä tahansa mieltäsi askarruttaa työsuhteeseen tai yrittäjyyteen liittyen, ole meihin yhteydessä.

Jos työkaverisi tai samalla alalla työskentelevä tuttavasi on samojen kysymysten äärellä, vinkkaa hänelle RIAsta. Katso uusi esitteemme tästä!

RIA-esite 2024 kansi