Suunnittelu- ja konsulttialalle ylityökielto ja työasioissa vapaa-aikana matkustamisen kielto

Antti Aarnio (antti.aarnio a ria.fi), 17.1.2023

Neuvottelut työnantajia edustavan teknologiateollisuuden työnantajat ry:n ja palkansaajia edustavien järjestöjen kanssa katsesivat eilen. Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta suunnittelu- ja konsulttialalle on käyty elokuun lopusta lähtien, alan työehtosopimukset päättyivät marraskuun 2022 lopussa. 

Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö YTN aloittaa painostustoimet, jotka koskevat ylempiä toimihenkilöitä suunnittelu- ja konsulttialalla. 

YTN julisti teknologiateollisuuden ja suunnittelu- ja konsulttialan sopimusaloja koskevat ylityökiellon, työasioissa matkustamisen kiellon ja saldojen kerryttämiskiellon, jotka astuvat voimaan välittömästi.

Nämä toimet koskevat myös rialaisia ylempiä toimihenkilöitä suunnittelu- ja konsulttialalla. 

Suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta neuvotteleva ammattiliitto PRO on tänään jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakko koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu liitteessä. Lisäksi PRO päätti aloittaa toimihenkilöitä koskevat ylityökiellon välittömästi. 

Tiedotamme myöhemmin miten toimihenkilöinä työskentelevien rialaisten tulee menetellä lakkotilanteessa. Rialaiset osallistuvat ylityökieltoon muiden toimihenkilöiden ohella. 

Lisätietoja RIAssa: edunvalvontapäällikkö Antti Aarnio, 0400-381 634, antti.aarnio a ria.fi