Jäsenedut

RIA tarjoaa jäsenilleen kattavan valikoiman jäsenetuja. Niiden yhteenlaskettu taloudellinen hyöty on moninkertainen verrattuna jäsenmaksun suuruuteen.

Lehdet

RIA-lehti on rialaisten oma jäsenlehti joka käsittelee ajankohtaisia asioita, jotka liittyvät rakentamiseen, edunvalvontaan ja työelämään. Lehti postitetaan jäsenetuna kaikille RIAn jäsenille. Sen lisäksi lehti menee PR-jakeluna ammattikorkeakouluihin, ministeriöihin ja alan yrityksiin.

Rakennuslehti on Pohjoismaiden suurin koko rakennusalan koulutetun henkilökunnan ja yritykset tavoittava uutis- ja ammattilehti. Viikoittaiseen lukijakuntaan kuuluvat erilaisissa suunnittelu- ja johtotehtävissä toimivat arkkitehdit, insinöörit, rakennusmestarit ja muut rakennusalan vaikuttajat. RIA on yksi Rakennuslehden omistajista.

Betoni on ammattilehti, jonka tehtävänä on välittää rakennusalan ammattihenkilöille betonirakentamisen uusin tieto ja viimeisimmät kehitysnäkymät.

Teräsrakenne-lehti antaa korkeatasoista tietoa metallirakentamisesta. Lehdessä käsitellään ajankohtaisia aiheita ja ammatillisesti tärkeitä teemoja, mm. arkkitehtuuria, rakennustekniikkaa ja konepajatekniikkaa. 

Valo-lehti on valaistusalan erikoisammattilehti sähkö- ja valaistussuunnittelijoille, arkkitehdeille, sisustusarkkitehdeille ja sähköurakoitsijoille. Valo-lehti postitetaan RIAn rakennusarkkitehdeille.

Puu-lehden voi tilata maksutta osoitteesta www.puuinfo.fiVakuutukset

RIAn jäsenmaksuun sisältyy If-yhtiön vakuutukset, jotka antavat turvaa niin yksityiselämässä kuin työelämään liittyvissä tapauksissa. 
Vakuutusten käyttäminen edellyttää, että liittomaksu on asianmukaisesti ja eräpäivään mennessä maksettu vahingon sattuessa.

Matkustajavakuutus

Vakuutettuina ovat RIAn alle 70-vuotiaat jäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli kuusi kuukautta Suomessa, joiden vakinainen kotipaikka on Suomessa ja jotka kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin. 
Vakuutusturva on sidottu liiton jäsenyyteen. Jos jäsen eroaa tai erotetaan liitosta, vakuutusturva päättyy välittömästi. 
Kun jäsen täyttää 70 vuotta, vakuutusturva päättyy kuluvan vuoden lopussa. 

Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta kunkin yksittäisen vapaa-ajan koti- tai ulkomaan matkan alkamisesta. Liiton sähköisestä jäsenkortista löytyvät vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttina. Vakuutetun vanhempansa mukana samalla matkalla matkustavat alle 20-vuotiaat lapset sisältyvät vakuutukseen, kuitenkin samanaikaisesti vain yhden vakuutuksen perusteella. Lapsilla on vakuutuksessa samat turvat kuin jäsenelläkin. Matkustajavakuutuksen tarkemmat tiedot löydät täältä.
Vakuutuksen numero on 201-2048538. 

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus
Vakuutettuina ovat toisen palveluksessa olevat toimihenkilöt sekä itsenäiset pää- ja sivutoimiset yrittäjät, joilla ei ole alaisia ja jotka suorittavat toimeksiantosopimusten mukaisia toimeksiantoja.

Vakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja sekä muita kuluja, jotka koskevat vakuutettua työntekijänä ja liittyvät hänen työsuhteeseensa.
Vakuutettuina ovat toisen palveluksessa olevat toimihenkilöt sekä itsenäiset pää- ja sivutoimiset yrittäjät, joilla ei ole alaisia ja jotka suorittavat toimeksiantosopimusten mukaisia toimeksiantoja.

Huomaa erityisehto:
Vastuuvakuutuksesta ei korvata vahinkoja ja kustannuksia, jotka aiheutuvat tilaajalle virheestä tai puutteellisuudesta, tutkimus- tai mittaustuloksista, laskelmista, piirustuksista tai työselityksistä, neuvoista tai ohjeista, jotka on annettu ammattimaisessa neuvonta- tai konsulttitoiminnassa. 

Vastuuvakuutus on voimassa Pohjoismaissa. Oikeusturvavakuutus on voimassa myös Pohjoismaiden ulkopuolella tietyin työehtosopimuksen mukaisin ehdoin.

Korvauksia vakuutuksesta maksetaan liiton jäsenille, joiden jäsenyys on vahinkotapahtuman aikaan kestänyt vähintään kymmenen kuukautta. Alle kaksi vuotta kestäneiden jäsenyyksien kohdalla tulee riidan tai syytteen perusteen olla syntynyt jäsenyyden aikana. Lue lisää vastuu- ja oikeusturvavakuutuksesta

Järjestövakuutus
turvaa RIA:n jäsenet liiton järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa. Vakuutuksesta korvataan henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Lue lisää järjestövakuutuksesta  Vakuutuksen numero on SP0001377247.

Muita vakuutusetuja liiton jäsenille
Edulliset Primus-henki- ja tapaturmavakuutukset turvaavat perheesi taloutta tapaturmien sekä kuoleman varalle. Vakuutusedut kuuluvat myös jäsenten perheenjäsenille – lapsillekin löytyy kattava tapaturmavakuutus.

Tutustu vakuutuksiin ja hyödynnä järjestösi neuvottelemat edutTurvaa

Korkeasti koulutettujen kassa KOKO maksaa jäsenilleen työttömyyden, lomautuksen tai työvoimapoliittisten toimenpiteiden ajalta ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.

KOKO-kassan puhelinpalvelu on 09-4763 7600 ma-to klo 10-15, pe klo 10-13. Lisätietoa työttömyysturvasta: toimisto a ria.fi  tai tutustu KOKO-kassaanCADMATIC Building

Rakenne- ja rakennussuunnittelun tietomallintava tehotyökalu

CADMATIC Oy tarjoaa CADMATIC Building -ohjelmiston hankkiville kaksi RIA-jäsenetua:  Rasta-sovelluksen (hybridikuvien käsittely) ja ohjelmistojen ensimmäisen vuoden ylläpidon veloituksetta. Jäsenetu koskee uusia CADMATIC-asiakkaita. 

Lisätietoa CADMATIC Building -ohjelmistosta:  www.cadmatic.com/fi/construction/ohjelmistoratkaisut/cadmatic-building/

Ota yhteys myyntiimme ja mainitse RIA-jäsenyydestä: www.cadmatic.com/fi/ota-yhteytta/myynti/RTV-edut

RIAn jäsenet saavat etuja maan parhaasta sisustuskaupasta RTV:stä. Näyttämällä RIAn sähköistä jäsenkorttia, saat alennuksia RTV:n laajasta tuotevalikoimasta.
Tutustu RTV:n valikoimaan tästä: RTVLaivalle

Eckerö Line myöntää RIAn jäsenille 20 % alennuksen henkilö- ja
ajoneuvolippujen risteily- ja reittimatkojen päivittäisestä verkkokauppahinnasta (ajalla 27.6.-14.8.2022 alennus on -10 %). Alennukset vain verkkokaupasta käyttämällä tuotekoodia JARJ2 varausvaiheessa. Voimassa oleva jäsen-/henkilökortti on varauduttava esittämään pyydettäessä lippujen lunastuksen yhteydessä. Etuhinnat koskevat STTK:n jäsenjärjestöjen ja -yhdistysten henkilöjäseniä, sekä toimistojen henkilökuntaa että muita samalla varausnumerolla matkustavia.
Alennuksia ei voida myöntää jälkikäteen eikä niitä voi yhdistää muihin alennuksiin tai tuotepaketteihin. Edut voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.Lue lisää: Eckerö LineLaivalle

Viking Line tarjoaa etuja RIAn jäsenille. Alennukset ovat 10 - 20 %. Vapaa-ajan matkoja varattaessa ilmoitetaan tuotetunnus, joka on Helsinki-Tukholma -risteilyillä FKKRY. Tallinnan päiväristeilyjen tuotetunnus on FKKRYD. Vuorokauden risteily Turusta: tuotetunnus FKKRY. 
Voit myös käyttää kausittain voimassa olevia arvokuponkitarjouksia, etu kaudesta riippuen 50 % päivän hinnasta, tuotetunnus FPKRY. 
Vapaa-ajan reittimatkojen tuotetunnus on FVRES. Arvokuponkitarjoukset vapaa-ajan reittimatkoilla voivat olla jopa 50 % päivän hinnasta, tuuotetunnus on FPREIT. Varaudu esittämään jäsenkortti lippuja lunastaessasi.  Voit myös liittyä ilmaiseen Viking Line Clubiin, joka tarjoaa parhaat edut. Viking Linen nettisivuille pääset tästä.Laivalle

Tallink Silja tarjoaa etuja vapaa-ajan matkustamiseen Club One -kanta-asiakasohjelman kautta. Club One on palkitseva kanta-asiakasohjelma, jossa on kolme tasoa: Bronze, Silver ja Gold. Kun liityt Tallink Siljan Club One -kanta-asiakasohjelmaan, pääset jäsenetuna suoraan ohjelman Silver-tasolle. 
Liittyessäsi Club One kanta-asiakasohjelmaan, käytä sopimusetunumeroa 7342. Mikäli olet jo Club One -jäsen, nykyinen kanta-asiakasnumerosi pysyy voimassa. Jos olet Bronze-tason asiakas, siirrämme sinut Silver-tasolle. Ilmoitathan kuitenkin Club One -kanta-asiakasnumerosi, maininnan jäsenyydestäsi ja sopimusetunumeron sähköpostitse osoitteeseen erikoisliittymiset a tallinksilja.com, näin rekisteröimme Sinut sopimusetuasiakkaaksi ja postitamme tarvittaessa Silver-tason kortin. Lisätietoa kanta-asiakkuudesta www.clubone.fi
Lue lisää ja liity kanta-asiakasohjelmaan: Club One -kanta-asiakasRIA-Majat

Yllästunturin juurella upeissa Lapin maisemissa sijaitseva RIA-Majat tarjoaa lomamajoitusta rialaisille ja heidän perheilleen. Majojen pihasta pääset suoraan maastohiihto- tai vaellusreiteille ja rinteiltä voit lasketella jopa suoraan majan pihaan. Tutustu RIA-MajoihinHostellijärjestö

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT on jäsenenä Suomen Hostellijärjestössä, minkä johdosta myös RIAn jäsenillä on käytössään Hostellijärjestön jäsenjärjestöilleen tarjoamat edut.
Hostellijärjestö ja sen verkoston lähes 50 hostellia ovat osa maailmanlaajuista Hostelling International (HI) hostellien verkostoa, johon kuuluu noin 3500 hostellia lähes 90 maassa.
Hostellit ovat kaikille avoimia ja yksilöllisiä yöpymispaikkoja, joissa voi majoittua edullisesti loma- tai työmatkalla, yksin tai porukalla. Hostellijärjestön jäsenjärjestöjen jäsenet sekä hostellikortin omaavat henkilöt saavat majoituksestaan alennusta.  

Majoitusalennus kotimaan hostelleissa
RIAn jäsenenä saat 10 % majoitusalennuksen Hostellijärjestön verkoston hostelleissa Suomessa. Saat alennuksen, kun teet varauksen osoitteen www.hostellit.fi kautta tai suoraan hostelliin. Alennus annetaan saapuessasi hostelliin, kun todistat jäsenyytesi. Voit todistaa oikeutesi alennukseen myös Kotimaan hostellikortilla, jonka voit tilata Hostellijärjestöltä maksutta.
 
Kotimaan hostellikortti maksutta
Voit tilata Kotimaan hostellikortin maksutta. Kotimaan hostellikortilla saat 10 % majoitusalennuksen Hostellijärjestön verkoston hostelleista Suomessa sekä useita muita hostellikorttietuja. Saat majoitusalennuksen, kun teet varauksen osoitteessa www.hostellit.fi tai suoraan hostelliin. Maksuttoman Kotimaan hostellikortin voit tilata Hostellijärjestön verkkosivulta www.hostellit.fi/jasenet. Kortti toimitetaan sähköpostin liitteenä.

Kansainvälinen hostellikortti jäsenhintaan
Voit ostaa Kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan. Kansainvälisellä hostellikortilla saat 10 % majoitusalennuksen yöpymisestäsi kaikissa Hostelling International (HI) hostelleissa Suomessa ja maailmalla. Saat majoitusalennuksen, kun teet varauksen suoraan hostelliin. Kansainvälisellä hostellikortilla saat lisäksi paljon muita hostellikorttietuja sekä Suomessa että ulkomailla. Jäsenhintaisen Kansainvälisen hostellikortin voit ostaa Hostellijärjestön verkkokaupasta www.hostellit.fi/shop/

Lisätietoja: www.hostellit.fi