Jäsenedut

RIA tarjoaa jäsenilleen kattavan valikoiman jäsenetuja. Niiden yhteenlaskettu taloudellinen hyöty on moninkertainen verrattuna jäsenmaksun suuruuteen.

Lehdet

RIA-lehti on rialaisten oma jäsenlehti joka käsittelee ajankohtaisia asioita, jotka liittyvät rakentamiseen, edunvalvontaan ja työelämään. Lehti postitetaan jäsenetuna kaikille RIAn jäsenille. Sen lisäksi lehti menee PR-jakeluna ammattikorkeakouluihin, ministeriöihin ja alan yrityksiin.

Rakennuslehti on Pohjoismaiden suurin koko rakennusalan koulutetun henkilökunnan ja yritykset tavoittava uutis- ja ammattilehti. Viikoittaiseen lukijakuntaan kuuluvat erilaisissa suunnittelu- ja johtotehtävissä toimivat arkkitehdit, insinöörit, rakennusmestarit ja muut rakennusalan vaikuttajat. RIA on yksi Rakennuslehden omistajista.

Betoni on ammattilehti, jonka tehtävänä on välittää rakennusalan ammattihenkilöille betonirakentamisen uusin tieto ja viimeisimmät kehitysnäkymät.

Teräsrakenne-lehti antaa korkeatasoista tietoa metallirakentamisesta. Lehdessä käsitellään ajankohtaisia aiheita ja ammatillisesti tärkeitä teemoja, mm. arkkitehtuuria, rakennustekniikkaa ja konepajatekniikkaa. Lehti tulee jäsenetuna varsinaisille jäsenille.

Valo-lehti on valaistusalan erikoisammattilehti sähkö- ja valaistussuunnittelijoille, arkkitehdeille, sisustusarkkitehdeille ja sähköurakoitsijoille. Valo-lehti postitetaan RIAn rakennusarkkitehdeille.

Puu-lehden voi tilata maksutta osoitteesta www.puuinfo.fiVakuutukset

RIAn jäsenmaksuun sisältyy If-yhtiön vakuutukset, jotka antavat turvaa niin yksityiselämässä kuin työelämään liittyvissä tapauksissa. 
Vakuutusten käyttäminen edellyttää, että liittomaksu on asianmukaisesti ja eräpäivään mennessä maksettu vahingon sattuessa.

Matkustajavakuutus  

  • Vakuutettuina ovat RIAn alle 70-vuotiaat jäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli kuusi kuukautta Suomessa, joiden vakinainen kotipaikka on Suomessa ja jotka kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin. 
  • Vakuutusturva on sidottu liiton jäsenyyteen. Jos jäsen eroaa tai erotetaan liitosta, vakuutusturva päättyy välittömästi. 
  • Kun jäsen täyttää 70 vuotta, vakuutusturva päättyy kuluvan vuoden lopussa. 

Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta kunkin yksittäisen vapaa-ajan koti- tai ulkomaan matkan alkamisesta. Liiton jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttina. Vakuutetun vanhempansa mukana samalla matkalla matkustavat alle 20-vuotiaat lapset sisältyvät vakuutukseen, kuitenkin samanaikaisesti vain yhden vakuutuksen perusteella. Lapsilla on vakuutuksessa samat turvat kuin jäsenelläkin. Matkustajavakuutuksen tarkemmat tiedot löydät täältä.
Vakuutuksen numero on 201-2048538. 

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus

korvaa henkilö- ja esinevahinkoja sekä muita kuluja, jotka koskevat vakuutettua työntekijänä ja liittyvät hänen työsuhteeseensa.
Vakuutettuina ovat toisen palveluksessa olevat toimihenkilöt sekä itsenäiset pää- ja sivutoimiset yrittäjät, joilla ei ole alaisia ja jotka suorittavat toimeksiantosopimusten mukaisia toimeksiantoja.

Vastuuvakuutus on voimassa Pohjoismaissa. Oikeusturvavakuutus on voimassa myös Pohjoismaiden ulkopuolella tietyin työehtosopimuksen mukaisin ehdoin.

Korvauksia vakuutuksesta maksetaan liiton jäsenille, joiden jäsenyys on vahinkotapahtuman aikaan kestänyt vähintään kymmenen kuukautta. Alle kaksi vuotta kestäneiden jäsenyyksien kohdalla tulee riidan tai syytteen perusteen olla syntynyt jäsenyyden aikana. Lue lisää vastuu- ja oikeusturvavakuutuksesta

Järjestövakuutus
 
turvaa RIA:n jäsenet liiton järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa. Vakuutuksesta korvataan henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Lue lisää järjestövakuutuksesta  Vakuutuksen numero on 0006008410.

Muita vakuutusetuja liiton jäsenille

Edulliset Primus-henki- ja tapaturmavakuutukset turvaavat perheesi taloutta tapaturmien sekä kuoleman varalle. Vakuutusedut kuuluvat myös jäsenten perheenjäsenille – lapsillekin löytyy kattava tapaturmavakuutus.

Tutustu vakuutuksiin ja hyödynnä järjestösi neuvottelemat edutTeboil

RIAn Teboil-alennukset

RIAn mobiilijäsenkortin ja RIAn muovisen jäsenkortin käyttäjät saavat alennuksia Teboilin kaikilta asemilta, lukuun ottamatta Express- ja D-asemia.

Jos olet ladannut älykännykkään RIAn mobiilijäsenkortin:

Mobiilijäsenkortin käyttäjät voivat hakea Teboilin maksuaikakorttia. jolla saa alennusta 2.2 senttiä/litra bensiinistä ja dieselöljystä sekä voiteluaineista 10 % ja nestekaasusta 5 %. Maksuaikakortilla laskutusmuotoina ovat verkko- ja paperilasku Tilinhoitomaksu on 1,35 euroa ja se veloitetaan vain, jos on laskutettavaa.

Jos olet saanut postitse RIAn muovisen jäsenkortin:

Muovisella jäsenkortilla alennus bensiinistä 2,1 snt/litra, dieselöljystä 2 snt/litra, Teboil-voiteluaineista 10 % ja nestekaasusta, pesuista sekä autokemikaaleista 5 %. Teboil-tunnus näkyy jäsenkorttisi magneettijuovalla. Näytä korttisi kassalla tai syötä se automaattiin ennen maksamista. Vanhalla jäsenkortilla saat alennukset helmikuun loppuun asti. Uusi jäsenkortti on voimassa 24.5.2024 asti. 

RIAn jäsenkortilla (mobiili ja muovinen) saa lisäksi alennusta seuraavista tuotteista palvelevilta Teboil-huoltamoilta: Voiteluaineet (alle 10 litran purkit) 10%, autopesuista ja -kemikaaleista sekä täyttönestekaasusta 5%.

Teboilin maksuton Yrityskortti RIAn yritysjäsenille:

Teboilin yrityskortti on yrityksille tarkoitettu kortti, jolla voi ostaa kaiken autoiluun liittyvän Teboilin asemilta. RIAn erikoisalennus on 2,65 snt/l polttoaineista pumppuhinnasta. Alennusta saa palvelevilta Teboil-asemilta, joita on 111 sekä 143 automaattiasemaa. Lisäksi Express-asemia on 66, näiltä ei saa alennusta, mutta voi maksaa yrityskortilla. Laskutus on 1 - 2 kertaa kuussa asiakkaan toiveiden mukaan verkkolaskuna tai paperisena. Tilinhoito- tai korttimaksuja ei yrityskorttiin liity. Yrityskorttihakemukseen kohtaan lisätiedot tulee kirjoittaa RIA 025409. Tällöin saa RIAn alennuksen.
Kortilla on kolme ostoluokkaa tarpeiden mukaan:

Polttoainekortilla voi ostaa bensiiniä, dieselöljyä, moottoripolttoöljyä ja pesuja. Kortissa on tunnuksena kohokirjain ”P”.
Rajoitetun osto-oikeuden kortilla voi ostaa bensiiniä, dieselöljyä, moottoripolttoöljyä, voiteluaineita, autotarvikkeita ja autokemikaaleja sekä huoltoja ja pesuja. Kortissa on tunnuksena kohokirjain ”R”.
Rajoittamattoman osto-oikeuden kortti oikeuttaa kaikkien Teboil-huoltoasemilla ja -automaateilla myynnissä olevien tuotteiden ja palveluiden ostoon lukuun ottamatta rahapelejä. Kortissa ei ole osto-oikeuden rajoitusta ilmaisevaa kohokirjainta.

Lisäksi korttitiliin suositellaan liitettäväksi maksuton korttien raportointi- ja hallinnointiohjelma KorttiExtranet. Tämän kautta voidaan seurata raporteilla korttien käyttöä ja polttoainekulutusta, tilata lisäkortteja ja sulkea tarpeettomat tai kadonneet kortit. Kaikki laskut löytyvät myös ohjelman kautta. KorttiExtranetin voi tilata, kun on Teboil-asiakkuus.

Teboilin Älytankkaus on helppo ja turvallinen tapa tankata. Liitä Teboil Yrityskorttitiliisi Älytankkaus ja ryhdy älytankkaajaksi.
Lue lisää Teboil-korttipalveluista tästäCADMATIC Building

Rakenne- ja rakennussuunnittelun tietomallintava tehotyökalu

CADMATIC Oy tarjoaa CADMATIC Building -ohjelmiston hankkiville kaksi RIA-jäsenetua:  Rasta-sovelluksen (hybridikuvien käsittely) ja ohjelmistojen ensimmäisen vuoden ylläpidon veloituksetta. Jäsenetu koskee uusia CADMATIC-asiakkaita. 

Lisätietoa CADMATIC Building -ohjelmistosta:  www.cadmatic.com/fi/construction/ohjelmistoratkaisut/cadmatic-building/

Ota yhteys myyntiimme ja mainitse RIA-jäsenyydestä: www.cadmatic.com/fi/ota-yhteytta/myynti/

 
RTV-edut

RIAn jäsenet saavat etuja maan parhaasta sisustuskaupasta RTV:stä. Näyttämällä RIAn jäsenkorttia, saat alennuksia RTV:n laajasta tuotevalikoimasta.
Tutustu RTV:n valikoimaan tästä: RTVLaivalle

Eckerö Line myöntää rialaisille ryhmäalennuksia risteilyistä ja reittimatkoista. Jäsenetu on 20 % henkilölippujen risteily- ja reittimatkojen päivittäisestä verkkokauppahinnasta ajalla 1.1.- 27.6.2021 ja 16.8.2021-28.2.2022. Ajalla 28.6. - 15.8. 2021 etu on 10 %. Voimassa oleva jäsen-/henkilökortti on varauduttava esittämään pyydettäessä. Etuhinnat koskevat STTK-laisia jäsenyhdistyksiä, niiden ammattiosastoja sekä myös niiden henkilöjäseniä, toimistojen henkilökuntaa sekä muita samalla varausnumerolla matkustavia. Tuotetunnus jäsenhintaisiin matkoihin on JARJ20. Käytä tunnusta varausvaiheessa. Voimassa oleva jäsenkortti on varauduttava esittämään pyydettäessä. Lue lisää: Eckerö LineTurvaa

Korkeasti koulutettujen kassa KOKO maksaa jäsenilleen työttömyyden, lomautuksen tai työvoimapoliittisten toimenpiteiden ajalta ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.

KOKO-kassan puhelinpalvelu on 09-4763 7600 ma-to klo 10-15, pe klo 10-13. Lisätietoa työttömyysturvasta: toimisto a ria.fi  tai tutustu KOKO-kassaanRIA-Majat

Yllästunturin juurella upeissa Lapin maisemissa sijaitseva RIA-Majat tarjoaa lomamajoitusta rialaisille ja heidän perheilleen. Majojen pihasta pääset suoraan maastohiihto- tai vaellusreiteille ja rinteiltä voit lasketella jopa suoraan majan pihaan. Tutustu RIA-MajoihinLaivalle

Viking Line tarjoaa etuja RIAn jäsenille. Alennukset ovat 10 - 20 %. Vapaa-ajan matkoja varattaessa ilmoitetaan tuotetunnus, joka on Helsinki-Tukholma -risteilyillä FKKRY. Tallinnan päiväristeilyjen tuotetunnus on FKKRYD. Vuorokauden risteily Turusta: tuotetunnus FKKRY. 
Voit myös käyttää kausittain voimassa olevia arvokuponkitarjouksia, etu kaudesta riippuen 50 % päivän hinnasta, tuotetunnus FPKRY. 
Vapaa-ajan reittimatkojen tuotetunnus on FVRES. Arvokuponkitarjoukset vapaa-ajan reittimatkoilla voivat olla jopa 50 % päivän hinnasta, tuuotetunnus on FPREIT. Varaudu esittämään jäsenkortti lippuja lunastaessasi.  Voit myös liittyä ilmaiseen Viking Line Clubiin, joka tarjoaa parhaat edut. Viking Linen nettisivuille pääset tästä.Laivalle

Tallink Silja tarjoaa etuja vapaa-ajan matkustamiseen Club One -kanta-asiakasohjelman kautta. Club One on palkitseva kanta-asiakasohjelma, jossa on kolme tasoa: Bronze, Silver ja Gold. Kun liityt Tallink Siljan Club One -kanta-asiakasohjelmaan, pääset jäsenetuna suoraan ohjelman Silver-tasolle. 
Liittyessäsi Club One kanta-asiakasohjelmaan, käytä sopimusetunumeroa 7342. Mikäli olet jo Club One -jäsen, nykyinen kanta-asiakasnumerosi pysyy voimassa. Jos olet Bronze-tason asiakas, siirrämme sinut Silver-tasolle. Ilmoitathan kuitenkin Club One -kanta-asiakasnumerosi, maininnan jäsenyydestäsi ja sopimusetunumeron sähköpostitse osoitteeseen erikoisliittymiset a tallinksilja.com, näin rekisteröimme Sinut sopimusetuasiakkaaksi ja postitamme tarvittaessa Silver-tason kortin. Lisätietoa kanta-asiakkuudesta www.clubone.fi
Lue lisää ja liity kanta-asiakasohjelmaan: Club One -kanta-asiakas