RATin vuosikokous ja jäsenretki

Lokakuussa on RATin vuosikokous ja sen yhteydessä jäsenretki, mukaan myös HeRIAlaiset. 

VUOSIKOKOUS torstaina 24.10 klo 16-17 HeRIAn kerholla Porthaninkatu 1.                       

Retkelle lähdemme klo 17 kerholta jäsenmatkalle Bongan linnaan Loviisaan. Siellä tutustumme linnaan ja Riitta Nelimarkan ateljeehen. Matka taittuu tilausbussilla ja pysähdymme välillä kahville. Takaisin olemme viimeistään klo 22.

Mukaan mahtuu 20 hlöä ilmoittautumiset 17.10 mennessä: ruohonen a kotikone.fi

RAT maksaa kuljetuksen, opastuksen, sisäänpääsyn ja kahvit. 

Bongan Linna on jännittävä ja hieman outokin ilmestys keskellä Loviisan idyllistä pikku kaupunkia, heti kirkosta etelään. Luomuksen rakennutti viime vuosisadan alussa pietarsaarelainen pariskunta asunnokseen. Alkuperäisistä rakennussuunnitelmista vastasi helsinkiläinen arkkitehti Th. Hjelt. 20-luvulla rakennuksen jugend-tyylinen ulkomuoto punakattoisine torneineen modifioitiin arkkitehti Hilding Ekelundin suunnitelmien mukaan italialaisittain uusklassismia ja "funkkista" myötäileväksi graniittilinnaksi. 

Vuonna 1998 kiinteistö siirtyi nykyisille käyttäjilleen Riitta Nelimarkalle ja Jaakko Seeckille. Kauhtunutta patriisilinnaa on vuosien aikana korjattu vanhaa   kunnioittaen. Rakennusta on jo vuodesta 1998 lähtien lämmitetty hakkeella. Ison päärakennuksen kirkon puoleinen siipi toimii nyt taiteilijan ateljee- ja tuotantotiloina. Talon eteläosa on kunnostettu taidemuseogalleriaksi, joka on avoinna yleisölle. Esillä on lähes kaksi sataa Nelimarkan työtä kolmenkymmenen vuoden ajalta: piirustuksia, akvarellejä, taidegrafiikkaa, kollaaseja, villa- ja pellavareliefejä, tekstiilikuvia, maalauksia, taide- ja runokirjoja, valokuvia, animaatioita.  

  • Ajankohta:
  • 24.10.2019 16:00 - 22:00
  • Paikka:
  • Helsinki, HeRIAn kerho, Porthaninkatu 1
  • Järjestäjä:
  • RAT