RA Tommi Luukkosesta RIA:n uusi puheenjohtaja

Tuula Napola (tuula.napola a ria.fi), 21.11.2020

RA Tommi Luukkonen valittiin Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry:n liittokokouksessa 21.11.2020 RIA ry:n uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Luukkonen on toiminut RIA-liiton varapuheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien. RIA:n työvaliokunnan ja hallituksen jäsenenä hän on toiminut useiden vuosien ajan. Viimeiset kaksi vuotta hän on vetänyt RIA:n Visio 2030 työryhmää. Hän on RIA:n edustajana henkilöpätevyyksiä toteavan FISE:n hallituksessa ja pääsuunnittelijoiden pätevyyslautakunnassa sekä ympäristöministeriön asettamassa maankäyttö- ja rakennuslain uudistamisen sidosryhmäfoorumissa. Rakennetun omaisuuden tila ROTI -raportin asiantuntijana Luukkonen toimii arkkitehtuurin, suunnittelun, muotoilun ja taiteen paneelissa. Luukkonen on ollut oman paikallisyhdistyksensä Keski-Suomen RIA:n hallituksen jäsenenä 12 vuotta, josta viimeiset viisi vuotta hallituksen varapuheenjohtajana. Hän on aktiivisesti kehittänyt paikallisyhdistystoimintaa.

Luukkonen toimii Arkkitehtipalvelu Oy:n osakkaana hallituksen jäsenenä tehtävänään yrityksen hankekehitys ja strategiset toimenpiteet. Sitä ennen hän toimi 11 vuotta Arkkitehtipalvelu Oy:n toimitusjohtajana vuoteen 2019. Arkkitehtipalvelu Oy työllistää tällä hetkellä n. 115 ammattilaista ja on henkilömäärällä mitattuna Suomen suurin arkkitehtitoimisto. Luukkonen on edustajana useissa alalla toimivien yhteisöjen ja yritysten hallituksissa.

 ”Järjestötyö vaatii hyvin hoidettuna aikaa ja paneutumista. Johtajana olen oma itseni ja kaikki lähtee ihmisten oman motivaation löytämisen auttamisesta. Uskon ja luotan ihmisiin ja haluan antaa kaikille mahdollisuuksia” Tommi Luukkonen sanoo.