Uutisia RIAsta

Ville Saksista Vuoden rialainen 2018

RIA ry:n liittohallitus on myöntänyt Länsimetro Oy:n toimitusjohtajalle tuotantotalous- ja rakennusinsinööri (RIA) Ville Saksille Vuoden rialainen 2018 tunnustuspalkinnon.

Valintaperusteina olivat Saksin johtamistaito ja hänen laaja kokemuksensa kaikilta rakentamisen osa-alueilta. RIA haluaa erityisesti korostaa Saksin osaamista vaativassa, Suomen suurimmassa rakennushankkeessa. Palkinto julkistettiin FinnBuild-messuilla torstaina.

Ennen Länsimetroa Saksi työskenteli VR Track Oy:ssä toimitusjohtajana vastuualueenaan yrityksen johtaminen ja kehittäminen. Saksi on toiminut vaativissa tehtävissä myös Skanska Infran ja Skanska Talonrakennus Oy:n palveluksessa. Saksin erityisalana on infra-ala, mutta hänen kokemuksensa ja osaamisensa kattaa koko rakennusalan.

Saksin merkittävimpiä infrahankkeita ovat olleet mm. Lahden moottoritie, E18-hanke ja kymmenet siltahankkeet, esimerkiksi Crusellin silta Helsingin Länsisatamassa. Lielahti-Kokemäki –radan peruskorjaus oli Suomen ja Euroopan ensimmäinen allianssihanke, joka sai myös Vuoden työmaa –palkinnon Rakennuslehdeltä.

Länsimetron toimitusjohtajaksi Ville Saksi tuli vuonna 2016. Hanke on nyt edennyt kaikkien avainmittareiden osalta hyvin, eivätkä mitkään merkittävät ennakoidut riskit ole toteutuneet. Omassa työssään Länsimetro-hankkeen johtamisessa Saksi pitää tärkeimpänä selkeää tilannekuvaa siitä miten kriittiset asiat kuten aikataulu, kustannukset, riskit, laatu ja työturvallisuus etenevät.

 

 

 


Palaa otsikoihinTulosta sivu
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä