Uutisia RIAsta

Tiedote: RIA vastustaa irtisanomisen helpottamista

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ryn hallitus otti kokouksessaan 6.10.2018 kielteisen kannan maan hallituksen esitykseen irtisanomissuojan helpottamisesta pienissä yrityksissä.

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry

RIA vastustaa irtisanomisen helpottamista

Rakennusinsinöörejä, -arkkitehteja ja rakennusmestareita edustava RIA ry:n hallitus käsitteli kokouksessaan 6.10. liiton kantaa maan hallituksen esitykseen irtisanomissuojan heikentämisestä pienissä yrityksissä.

-       RIA vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä ja vaatii hallitusta luopumaan ehdotuksestaan. Irtisanomisen helpottaminen pienissä yrityksissä lisäisi epävarmuutta pienten yritysten työntekijöiden keskuudessa. On vaikea ymmärtää, miksi pienten yritysten henkilöstöllä tulisi olla heikompi irtisanomissuoja kuin suuremmilla yrityksillä, puheenjohtaja Pekka Kampman toteaa.

Suomen työmarkkinoilla työnantaja tai työntekijä voi purkaa työsuhteen maksimissaan kuuden kuukauden koeajan kuluessa. RIAn jäsenten työsuhteita puretaan melko usein koeajalla erilaisissa rakentamisen toimialaan liittyvissä työpaikoissa.

-       Koeaikapurku mahdollistaa pienillekin yrityksille työsuhteen purkamisen esimerkiksi yrityksen tilanteiden muuttuessa. Tähän on rakennusalalla totuttu niin palkansaaja- kuin työnantajapuolella. Irtisanomisen helpottaminen tämän lisäksi ei ole tarkoituksenmukaista, Pekka Kampman sanoo.

RIAn jäsenten työpaikat ovat rakennusalalla tai siihen sidoksissa olevissa työpaikoissa. RIAlla on myös yrittäjäjäseniä.

-       Rakennusalalla syntyy ja kuolee yrityksiä jatkuvasti ja työllisten määrän vaihtelut varsinkin pienissä yrityksissä ovat suuret. Rakennusala on hyvin pienyritysvaltainen. Alalla on kuitenkin toimittu nykyisen työsopimuslain mukaisen irtisanomissuojan kanssa vallan hyvin. Hallituksen esitys irtisanomissuojan helpottamisesta ei tuo mitään lisäarvoa alalle, Kampman paaluttaa.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Pekka Kampman, 0400-633 987.

 

Rakennusinsinöörit- ja arkkitehdit RIA ry on teknillisistä oppilaitoksista ja ammattikorkeakouluista valmistuneiden rakennusalan toimihenkilöiden liitto. RIA on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenliitto.


Palaa otsikoihinTulosta sivu
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä