BloggaRIA

RIAn opiskelijablogissa opiskelijajäsenet kirjoittvat tapahtumista, opiskelustaan, jäsenyydestään ja asioista niiden ympärillä.

Haluatko bloggaajaksi?

Ilmoittaudu kirjoittajaksi
projekti-insinööri Katrina Kukkoselle osoitteeseen 
katrina.kukkonen@ria.fi

RIABeachfutis2015

Iso joukko rialaisia kävi pelaamassa Kalajoen dyyneillä Suomen Suurimmassa Beachfutis-turnauksessa. FC Sampdoria Spumanten joukkueen pelaajat koostuivat RIAn opiskelija- ja varsinaisista jäsenistä. 

Lue lisää tapahtumasta.

nuotiolla kokoelma

RIA goes Erä 2015 järjestettiin Lieksan ja Kuhmon rajalta löytyvän Jongunjoen maisemissa.

Lue lisää millainen reissu rialaisilla oli!

Splätteria2015

Kuopiosta kajahtaa: SplätteRIA 2015

Savonian rakennusinsinöörit, -mestarit ja -arkkitehdit kävivät kokeilemassa taitojaan värikulasodassa! 

Lue lisää, millaista oli järjestää tapahtuma.

pulkkaryhmä

Ylläspoweria 2015

Verkostoitumista, kokemusten jakoa, keskustelua, luentoja. hauskanpitoa, pulkkamäkeä, laskettelua, lumikenkäilyä, kylpylässä rentoutumista. Saunomista, hyvää ruokaa, juhlaillalliset, sitsit ja paljut. Tätä kaikkea ja paljon paljon muuta YlläspoweRIA 2015 tarjosi meille yli 50 rakennusalan opiskelijalle, liiton toimiston väelle sekä meitä viihdyttäneille sponsoreille.

Lue lisää mitä mieltä oli RIAn opiskelijatoimikunnan puheenjohtaja Arttu Väänänen Ylläspoweriasta!

raksasitsitkuopio
Rakennussitsit Salakapakassa

Rian toiminta aktiiviseksi Savonian amk:ssa

Ammattiliittoon kuuluminen on tärkeää. Hyvään liittoon kuuluminen on tärkeämpää. Siksi RIA, siksi opiskelija-aktiivitoiminta.

Todellisuudessa kaikki on vertaansa vailla olevaa sattumaa, paitsi tietysti RIA:an liittyminen. Mutta sattuman vaikutusta elämään ei pidä aliarvioida. Tilaisuuden avautuessa tartuin hihkuen toimeen ja päätin tehdä hartiavoimin töitä herättääkseni uinuvan RIAlaisen opiskelijatoiminnan Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Hiljaisen paikallisyhdistyksen opiskelijoita ei ole mutkatonta lähestyä. Kilpailu liittojen välillä on kovaa, ja ilman vanhoja perinteikkäitä tapahtumia on opiskelijoiden vapaa-ajasta kilpaileminen otettava tosissaan. Kuinka ihmeessä herättäisimme opiskelijoiden kiinnostuksen useiden poikkitieteellisten ja Insinööriliiton tapahtumien ristiaallokossa? Kuinka saamme opiskelijat vakuuttumaan, että meillä todella on tarjottavaa heille? Yksinkertaisesti: tarjoamalla jotain, mitä täällä ei ole ollut ennen.

Korviimme kantautuneet Joensuun, Jyväskylän sekä Seinäjoen opiskelija-aktiivien kokemukset rakennussitseistä siivittivät suunnitelmaamme. Tätä meilläkin kaivataan. Uutta, helposti lähestyttävää ja ennen kaikkea hauskaa toimintaa.

Sitsit on Wikipedian mukaan ”pohjoismainen akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, lauletaan juomalauluja ja pidetään puheita sekä joissain tapauksissa seurataan myös ohjelmaa”. Sitseillä on usein joku teema ja meidän teemaksemme valikoitui Salakapakka. Saimmekin nauttia aivan mielettömän hienosta ja juhlavasta illasta 20-luvun tunnelmassa tyylin mukaisesti pukeutuneiden juhlavieraiden seurassa. Juuri sopivan virkistävä ilta pimenevän syksyn keskelle.

kuopio2sitsit
Kuvat: Juho Korpela

Sitsien järjestäminen vaati teeman, tilojen, ruokailun, ohjelman sekä aikataulutuksen lisäksi budjetoinnin abc -oppaan pikaista haltuun ottamista. Neljällekymmenelle opiskelijalle ja yritysedustajalle täydellisen illan järjestäminen ei helposti pysy opiskelijabudjetissa. Onnistuneesta illasta voimme lopulta kiittää mieletöntä määrää ennakkoluulottomasti ja innostuneesti mukaan lähteneitä yhteistyökumppaneita. Mukaan lähti yhteensä neljätoista yritystä, joista RIA:n, YIT:n, Skanskan, E. Hartikaisen sekä Kymdatan edustajat kunnioittivat tapahtumaamme myös läsnäolollaan. Tässä on keskellä syvää taantumaa Hurraa –huudon paikka.

Ja mitä jäi käteen? Lukematon määrä kehuja, ihastuneita huokauksia, opiskelijoiden päästä illan aikana tursunneita tapahtumaideoita sekä mikä parasta: neljä uutta opiskelija-aktiivia. Tällä porukalla on todella mukava lähteä järjestämään sekä jo tammikuussa koittavaa koulun kanssa yhteistyössä järjestettävää yritystreffipäivää että keväälle ja ensi syksyllekin valmiiksi hahmoteltuja, uusia tapahtumaideoita. Olen vakuuttunut, että työtä jatkamalla saamme Pohjois-Savon piirin hiljentyneen opiskelijatoiminnan virkistymään ja RIA:n mukaan savolaiseen liittotaistoon.

Lopuksi haluan vielä kiittää kaikkien sitseille osallistuneiden puolesta myös muita sponsoreitamme: RIA Pohjois-Savo, A-Insinöörit, Finnfoam, Rakennusteollisuus, Rakennusliike U. Lipsanen, Rakennuslehti, Lujatalo, M.A.D., sekä Ramirent. Tammikuussa tavataan!

Reetta Mäklin

Rakennusinsinööriopiskelija, Savonia-ammattikorkeakoulu


Opiskelijatoimikunta

KesäpoweRIA 2014

KesäpoweRIA 2014 Tahkolla ja Kuopiossa alkoi oululaisten osalta puoli neljän maissa työpäivän jälkeen. Päivän mittaan Facebookin tapahtumasivulle alkoi ilmestyä tunnelmia matkan varrelta ympäri Suomea, sekä ensimmäisten päästyä perille Tahkolle. Tiukan aikataulun johdosta Oulun porukka ajeli suoraan Kuopioon Puijon tornille syömään. Tarjolla oli maittava kolmen ruokalajin illallinen hulppeissa maisemissa hiljalleen pyörivän tornin toiseksi korkeimmassa kerroksessa.

Lue lisää

 

Rakentajasitsit Jyväskylässä

Nyt on Jyväskylässäkin päästy kokemaan Rakentajasitsien menoa ja meininkiä! Illallistapahtumaan osallistui 37 osallistujaa mukaan lukien opiskelijoita, valmistuneita sekä yritysten edustajia. Illan aikana jaoimme rangaistuksia käytöstapojen unohtuessa sekä pidimme hauskaa erilaisia juomalauluja laulamalla.

Lue lisää

 

22.5.2014 Tutkintosäännön mukaista kevättä Itä-Suomesta

Täällä Joensuussakin koulut ovat nyt jo loppuneet mutta yksi harjoitustyö on vielä useammallakin palauttamatta. Oma tekosyyni myöhäiseen palautukseen on talviRIAhan järjestäminen, joka imikin aika hyvin mehut. Muuten lukukauden saikin melko hyvin pakettiin lukuunottamatta yhtä kurssia, jonka melkein kolmasosa luokasta reputti. Suoritin kokeen 22.4.

Lue lisää


31.3.2014 Viimeistä viedään

"Vaikka olen ollut pienen ikäni kiinnostunut politiikasta ja järjestötoiminnasta, oli toimikuntaan hakeminen hyppy tuntemattomaan. Mielikuvat voimakkaasti joko vasemmalle tai oikealle poliittisesti värittyneestä toiminnasta karisivat melko lailla ensimmäisen kokouksen jälkeen."

Lue lisää

 

SAMOK, opiskelijoiden edunvalvontaa?

Aika hurjaa luettavaa, että SAMOKin liittohallituksen kanta alkaisi puoltamaan työnantajajärjestöjä. Herääkin epäilys, onko SAMOKin liittohallitukseen päässyt ujuttautumaan susi lampaiden vaatteissa?

Lue lisää
Our man in Copenhagen, Henrik Huotari

24.7.2013 Viimeiset päivät

Viimeiset päivät kollegiumillamme kuluivat pyöräillen sekä ystäviä hyvästellen viimeisten illallisten merkeissä. Vaikka lentoni takaisin Suomeen olikin viikkoa myöhemmin kuin monella vaihtarikaverillani, minunkin piti pakata tavarani koska vuokrasopimukseni päättyi samaan aikaan heidän kanssaan. Myin myös kaiken ylimääräisen tavarani pois, jotta saisin kaiken mahtumaan kahteen matkalaukkuun!

Lue lisää


25.6.2013 Tyttöystävä, vaihtarikavereita ja kokeita

Seuraavana vierailuvuorossa olikin tyttöystäväni Maiju, joka oli saanut oman Erasmus-opiskelijavaihtonsa Espanjan Valenciassa päätökseen. Maiju saapuikin Kööpenhaminan lentokentälle kaikkine matkalaukkuinensa, koska hän jatkoi matkaansa Kööpenhaminasta Helsinkiin ja Pohjanmaalle kesätöihin. Samaan aikaan Maijun vierailun aikana jouduin kuitenkin opiskelemaan myös tulevia kokeitani varten.

Lue lisää


5.6.2013 Ihmisten aikakäsityksestä

Oli pakko kirjoittaa vielä lyhyt postaus eri valtioiden ihmisten aikakäsityksestä, koska siitä olen täällä saanut monenlaista oppia. Alkuun ajattelin että muiden ryhmäläisteni myöhästelyille olisi oikeasti joku hyvä syy. Nyt olen kuitenkin tullut tulokseen että raa’asti yleistettynä mitä etelämmäksi mennään, sitä enemmän ihmiset myöhästelevät. Poikkeuksena tästä kuitenkin jostain syystä ovat portugalilaiset, jotka ovat sovitussa paikassa sillä kellonlyömällä kun on sovittu.

Lue lisää


5.6.2013 Ystäviä kylässä

Edelliset kaksi viikkoa ovat menneet todella vauhdilla. Kun isä oli saatu lentokoneeseen, minulle oli luvassa kolme välipäivää vaihtariporukalla ilman vieraita. Nämä päivät käytinkin tehokkaasti hyötyliikuntaan pyöräni kanssa opetellen Kööpenhaminan uusia reittejä ja alueita. Löysin mm. ison uuden ostoskeskuksen, uimarannan, kaksi hienoa purjevenesatamaa, golfkeskuksen sekä valtavan lehtometsän ulkoilupolkuineen. Pelkästään alkuviikon aikana pyörään kertyi kilometrejä vähän toista sataa!

Lue lisää


26.5.2013 Suomalainen turisti 2

Seuraavalla viikko olikin täynnä euroviisuhuumaa Malmön ja Malmö Areenan läheisyyden vuoksi. Myös Kööpenhamina oli täynnä euroviisu-faneja ja joka tuutista tuli euroviisukappaleita. Samalla viikolla isäni saapui tänne vieraakseni, joten luvassa olikin jälleen kiireinen viikko.

Lue lisää


22.5.2013 Suomalainen turisti 1

Toukokuun kuluessa kouluhommat on saatu suurilta osin pakettiin. Kontaktitunteja koululla on ollut alkukuusta vain satunnaisesti ja nyt toukokuun puolessa välissä ne loppuivat kokonaan! Myös kaikkien harjoitustöiden deadlinet olivat toukokuun puolessa välissä, joten nyt aikaa on jäänyt enemmän Kööpenhaminan tutkimiselle sekä yksin että yhdessä vieraideni kanssa.

Lue lisää


11.5.2013 Kevät saapuu

Kööpenhaminaan paluun jälkeen piti tietysti taas opiskella ja tehdä harjoitustöitä päivät pitkät, välillä päivät yliopistolla venyivät ilta kymmeneen asti, mutta muutaman viikon kovan työskentelyn jälkeen nyt alkaa taas vähän hellittämään!

Lue lisää


Pääsiäinen Espanjassa osa 2

Toinen viikko Espanjassa vietettiin Barcelonassa. Taitoimme 350 kilometrin matkan Valenciasta Barcelonaan kimppakyydillä. Löysimme kimppakyydin netistä ja matka sujuikin mukavasti, tilaa autossa oli todella vähän ja nainen ei ollut maininnut meille mitään mukana olleesta koirasta. Onneksi kumpikaan meistä ei ole allerginen koirille.

Lue lisää


15.4.2013 Pääsiäinen Espanjassa osa 1

Laitetaanpas opiskelujen ja pitkän tekstin vastapainoksi vähän kuvapainoisempi postaus välillä. Täällä Tanskassa pääsiäisloma kesti kokonaisen viikon. Tästä innostuneena päätin lähteä tapaamaan tyttöystävääni Espanjaan 2,5 viikoksi! Tyttöystäväni Maiju on tällä hetkellä suorittamassa vaihto-opintoja Valenciassa, joten mikäs sen mukavampaa kuin lähteä tapaamaan häntä ja samalla vähän aurinkoon lämmittelemään!

Lue lisää


8.4.2013 Opinnot part 2

Toinen kurssini on nimeltään Soil, Groundwater and Waterworks eli infra-alalla jatketaan. Tästäkin kurssista oli Bridge and Concrete Structures kurssin tavoin vaihtoehtoisesti tarjolla joko 10 tai 15 opintopistettä, riippuen siitä tekeekö opiskelija kurssin aikana kaksi vai kolme suurempaa harjoitustyötä. Minä suoritan kurssista 10 opintopistettä eli yhteispistemääräkseni Kööpenhaminasta tulee 25 pistettä.

Lue lisää


Opinnot part 1

Opintoni täällä Tanskassa koostuvat kahdesta suuresta kurssista. Suurempi 15 opintopisteen kurssi on nimeltään Bridge and Concrete Structures eli suomennettuna silta- ja betonirakenteet. Kurssilla käsitellään laajasti erilaisia siltatyyppejä, niiden mitoittamista suunnittelumateriaalina pääsääntöisesti betoni erilaisissa muodoissaan sekä siltojen erilaisia rakentamistekniikoita. Sivuamme kurssilla myös teräsvaijeri- sekä terässiltojen suunnittelua ja rakentamista. Tähän mennessä kurssi on ollut todella mielenkiintoinen ja motivoiva.

Lue lisää


25.2.2013 Arki Tanskassa

Arki Kööpenhaminassa alkaa tulla tutuksi reilun parin viikon asumisen jälkeen. Asuntoni sijaitsee Albertslundissa, joka on yksi Kööpenhaminan lähiöistä. Lähimmälle juna-asemalle, ja lähiön keskustaan josta löytyvät kaikki tärkeimmät palvelut, on matkaa on noin 300 metriä. Junalla matkan keskustaan taittaa noin 20 minuutissa. Koulumatkan taitan tanskalaiseen tapaan polkupyörällä. Matkaa pyörällä koululle kertyy 11 km eli päivän kuntoilutkin tulee suoritettua samalla! Pyörän käytössä on myös se etu, että se on 15 min nopeampi kuin bussiyhteys eli saan nukkua aamuisin hieman pidempään.

Lue lisää

 

25.2.2013 Ensimmäinen viikonloppu

Ensimmäiset päivät on menneet todella vauhdikkaasti. Viikko on pitänyt sisällään paljon uusia käytänteitä, uusia kavereita, uuden kodin sekä muutamat juhlatkin!

Lue lisää

 

25.2.2013 Kööpenhaminaan!

Olen viidennen vuoden rakennustekniikan opiskelija Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. Jyväskylässä olen suorittanut opintoni loppuun sekä talonrakennustekniikan tuotannon- että suunnittelun linjoilta. Päätin kuitenkin lähteä opinnäytetyöni teon jälkeen valmistumisen sijaan laajentamaan osaamistani kuudeksi kuukaudeksi Tanskaan ja opiskelemaan infra-alaa. Tässä blogissa kerron vaihtokuulumisiani ja –kokemuksiani Technical University of Denmarkista ja vaihtarielämästä.

Lue lisääTulosta sivu
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä